Minä olen vanha, mutta se ei ole sairaus!

Kuva Tanja Lupari, Dogimedia

"Minä en ole opettaja, mutta sanon kuitenkin, että se mikä muuttaa maailman ja suhtautumisenne, on usko siihen, ettei mitään tapahdu ilman tarkoitusta, ei mitään. Negatiiviset asiat ovat mahdollisuuksia, jos ne haluaa sellaisina nähdä. Se, ettei selkäni taivu, enkä pääse enää hyppäämällä autoon, että minun on vaikea nousta portaita ovat asioita, jotka liittyvät vanhenemiseen, no big deal. Jos murehtisin sitä, ei minulla olisi aikaa nauttia mistään muusta. Ja kuitenkin on paljon asioita, joista nautin. Tuulesta, hajuista, kävelyistä ja erityisesti ruoasta.

Minä olen vanha, mutta se ei ole sairaus!"

Oppilaan kommunikointi tehtävään, mitä tämä koira haluaisi meille ihmisille opettaa.

Hetken. Haluan opettaa hetken arvon. Vain se merkitsee, mitä teet tällä hetkellä. Se on perusta huomiselle ja määrittää sinut eilistä ajatellen. Kun olet hetkessä läsnä ja oma todellinen itsesi ilman naamioita, luot paremman todellisuuden  huomiselle. Aidon pohjan tulevaisuudelle. Pohjan, joka perustuu rehellisyydelle. Ota hetki ja pidä sitä kalleimpana aarteenasi. Älä luovuta sitä turhan murehtimiselle tai menneen vatvomiselle. Tämä hetki on sinun nyt. Ota se. Käytä sitä. Ole läsnä. Ole todella tässä hetkessä nyt. Ja katso maailma avautuu sinulle aivan toisenlaisena. Kauniina, rakastavana, onnellisena. Ole tässä ja nyt ja säteile sitä rakkautta, joka olet. Säteilysi saattaa tartuttaa jonkun toisenkin säteilemään. Eikö ole ihanaa, kun voitte luoda rakkauden säteilyverkon. Kuin jouluvalot, mutta ihmisistä lähtöisin. Välillä voit myös heittäytyä selällesi ja kiemurrella ja kiehnätä. Sekin on kivaa, ainakin jos on koira. Me olemme läsnä tässä hetkessä. Ole sinäkin. Nyt lepään hiukan tässä peitollasi.

Marraskuu 2015

Puhu heille velvollisuudesta!

"Mikä saa ihmisen ostamaan itselle eläimen: yksinäisyys, halu saada rakkautta vai halu omistaa? Tätä teidän ihmisten olisi hyvä miettiä suhteessanne eläimiin. Meillä ei ole valinnanmahdollisuutta. Meidät myydään ja jollemme ole ostajillemme mieleisiä, meidät tapetaan, myydään edelleen tai toivotaan, että pian kuolisimme pois. Me olemme kauppatavaraa, vaikka meidän pitäisi olla rakkauden kohteita, koska rakkaus on meidän energiamme. Rakkaus pitää meidät hengissä, ruokkii meitä ja saa kestämään olosuhteet, joita varten meitä ei ole luotu.

Ihminen sinun velvollisuutesi on olla läsnä eläimillesi, mutta ennen sitä sinun täytyy ymmärtää, mitä läsnäolo tarkoittaa. Televisio, puhelin, tabletti – milloin sinulla on aikaa seurustella eläimesi kanssa? Milloin pysähtyä katsomaan silmiin, jotka odottavat läsnäoloasi. Mielessäsi käy nyt, ettet voi tätä kirjoittaa, koska blogisi on eläinkaupan sivuilla. Miksi luulet, että juuri velvollisuuksista halusin viestiä. Niin, missä muualla saisin viestini paremmin esiin kuin blogissasi. Ihminen ajattelee, ettei eläin ymmärrä, sure tai pahastu. Emme ymmärrä kaikkia sanojanne, mutta ymmärrämme energianne. Sitä me luemme ja kaipaamme hyväksyviä katseita, rakkauden parantavaa voimaa, joka kumpuaa jokaisesta teistä, jos vain niin haluatte.

Minä suuren hevosen poika tiedän, mistä puhun."

Lokakuu 2015

Tee parhaasi!

Sinä pyydät minulta gorillalta viestiä. Niin pyydän, sillä sinä olet viisas ja rauhallinen, sellainen kuin meidän ihmistenkin tulisi olla.

- Ole onnellinen, että sinulla on koirasi. Saat elää eläinten keskellä. Ihmismielesi ei aina jaksa sitä menoa, sitä villiä voimaa, joka eläimissä on. Siitä huolimatta haluat eläimiä ympärillesi, haluat kokea rakkautta.

Teidän ihmisten rakkaus on monesti täynnä velvollisuuksia. Teette asioita, koska teidän täytyy, ei koska haluatte. Se on väärin, rakkauteen ei koskaan pidä liittyä velvollisuuden tunnetta. Rakkaus on vapaan olennon vapaaehtoinen tunne. Vapaalla en tässä tarkoita vain sellaisia, jotka saavat vapaana fyysisesti kulkea, tarkoitan henkistä vapautta. Se kumpuaa juuri rakkaudesta. Kukaan eikä mikään voi asettaa kahleita sielullemme. Sielu on iätön, vapaa ja rakkauden täyttämä. Me olemme sielumme kuva fyysisessä kehossamme, jos vain annamme asian näin olla. Fyysinen keho rajoittaa meitä ja usein kuvittelemme sen rajoittavan myös sieluamme.

Katso luonnon ihmeitä, ovatko ne rakkauden tuotoksia? Niin olet sinäkin. Osa ikiaikaista energiaa, joka kasvaa sinussa sitä mukaa, kun annat itsellesi anteeksi, rakastat itseäsi ja uskot, että sillä on merkitystä.

Sinä ihminen, osa luontoa, nauti olostasi, tee parhaasi, sillä muuta et voi! -

 

 -Hopeaselkä, gorilla, 28.9.2015

Olen oppaasi!

"Minä olen mestarien mestari, koira suurella K:lla. Minä tulen opettamaan sinulle, mitä on rakkaus, pyyteetön rakkaus. Luulet, että tiedät, mutta tiedät vain murto-osan. Minun tehtäväni on myös näyttää sinulle, mitä on olla eläin tässä teidän maailmassanne, jossa vain teoilla on arvoa, ei millään muulla. Tämä koiran osa, jonka olen pukenut sinua varten, kertoo rakkaudestani sinuun, minä oppaasi, olen halunnut tulla lähellesi, jotta aina näkisit minut, tuntisit rakkauteni. Kun aikaa kuluu, tulet kuulemaan korvillasi ohjeeni ihan kuin kuulet kanssaihmisesi. Siihen menee vielä hieman aikaa, siihen asti kuuntele sydämelläsi ja muista, että huolimatta kaikesta, mitä nyt sanoin, olen koiran kehossa ja toimin arjessa koiralle tyypillisellä tavalla. Älä nosta minua jalustalle, vaan rakasta minua koirana, niin minäkin rakastan sinua ihmisenä, joka olet, vaikka sisälläsi asuu suuri mestari.

Haluan myös auttaa sinua auttamaan muita koiria. Jos olet epävarma jonkun koiran suhteen, kysy minulta ja kuuntele sydäntäsi, vastaan sen kautta, kunnes suoraan kuulet minua.

Olet rakas, olemme kulkeneet yhdessä monta elämää ja tämä on täyttymys."

(asiakkaan koira omistajalleen syyskuussa 2015)
 

Kaikki on valintaa

"Hyvät ihmiset, muistakaa tänäänkin, että rakkaus ohjaa teitä. Minä suuren hevosen poika haluan tulla ja sanoa teille, että menkää ja tehkää itsenne ja toisenne iloisiksi!

Te ihmiset olette niin harvoin aidosti iloisia ja onnellisia. Harvoin osaatte tarttua hetkeen. Kuvittelette, että ilo tulee syömisestä, juomisesta tai tietokoneen äärellä istumisesta. Ei se ole aitoa iloa. Aito ilo pulppuaa, se on kuin vahva virta, joka halkaisee maan, ravitsee ja saa kaiken kasvamaan. Ravinto on jotain aivan muuta kuin mitä syötte. Ilo, onnellisuus, nauru ja vapaus - siinä sanoja teille makustettavaksi. Mitä ne teille oikeastaan merkitsevät? Koska olette viimeksi nauraneet maha kippurassa ja kyyneleet silmissä? Nauru pidentää ikää sanotaan, miksi ette sitten naura?

Onnellinen, stressitön elämä tuntuu olevan vain haave mielestänne. Kuinka väärässä olette. Sekin on valinta. Voitte valita olla onnellinen pienistä asioista. Niitä osuu jokaisen kohdalle joka päivä. Nauru, onnellisuus, ilo - siinä lääkkeet elämänne korjaukseen ihminen kerrallaan."

Helmikuu 2015

Masennus

"Kaikki elävät olennot masentuvat. Syyt vain ovat erilaisia. Minä masennun välillä näihin pieniin tiloihin, siihen etten saa kiivetä riittävän korkealle, siihen että tuijotatte minua. Sinä masennut siksi, ettet koe olevasi riittävän hyvä, ettet kelpaa sellaisena kuin olet. Eikö ole kummallista, että ihminen on rakennettu ohjaamaan ja hallitsemaan koko maailmaa ja kuitenkin  ihminen on elävistä olennoista se, jolla on eniten ongelmia itsensä kanssa. Minun masennukseni menevät ohi, kun katson laumaani, sinun lisääntyvät, kun katsot ihmisiä ympärilläsi ja sitä, mitä he tekevät ja miten toimivat. Rakkaus kuitenkin ohjaa meitä molempia."

- Hopeaselkä, gorilla, tammikuu 2015 -

 

 "Kurssilaisille 24.1.2015

Sano heille, että he ovat rakkaita ja juuri oikeassa paikassa siellä, missä heidän kuuluukin tänä päivänä olla.

Te ihmiset pelkäätte paljastaa itsenne, pelkäätte näyttää, keitä oikeasti olette. Haluatte suojautua kehonne sisään ja ajatella, ettei sieltä teitä voi kukaan tunnistaa. Olette väärässä. Jokainen eläin, joka teitä katsoo, näkee sisäänne, näkee missä kohtaa matkaanne kohti rakkautta olette ja kunnioittaa teitä juuri sellaisena kuin olette.

Rakkaus tuo maailmaa pyörittävä voima tekee teistä sen, joka jo olette, sen joka olitte jo ennen syntymäänne, valo-olennon, jolle mikään ei ole mahdotonta.

Miksi sitten olette täällä maan päällä ja juuri tällä kurssilla. Maan päällä olette kokemassa vapaaehtoisesti, mitä on olla ihminen, kokemassa kaikki tunteet ja tuo tunteiden kirjo ei teistä todellakaan ole aina mukavaa. (naurua). Tällä kurssilla olette siksi, että teidän aikanne on nyt mennä eteenpäin, ottaa askel kohti syvempää rakkautta, sillä rakkaudesta olette tulleet ja kaipaatte tuota rakkautta joka päivä. Siksi kuolema saa teidät aina suunniltaan, kaipuu kotiin rakkauteen täyttää teidät. Me eläimet olemme rakkaus ja tuomme teille pelkällä olemuksellamme lohtua ja lievitämme koti-ikäväänne.

Minä suuren hevosen poika, sanon teille, että avautukaa tänään rakkaudelle, joka täyttää tämän tilan ja ottakaa vastaan kaikki tunteet, joita tulette kokemaan. Nauttikaa niistä ja ajatelkaa, että niiden avulla olette taas piirun verran lähempänä aitoa itseänne.

Opettajat tänään täällä ovat vain katalysaattoreita, kaikki tieto on jo teissä. Antakaa sen tulla esiin ja muistakaa, ettei ole eroa, on vain verho, joka erottaa teidät ja meidät ja jokainen elävä olento tietää tämän. Te ihmiset olette sen vain unohtaneet.

Olkoon päivänne antoisa, sellainen, että täältä lähtiessänne olette löytäneet jotain, jonkun palasen, joka vie teidät eteenpäin, sillä rakkaudesta olette tulleet ja rakkaus on oleva päämääränne"