30. joulu, 2015

Koiran mielipide koulutuksesta

"Miten me koirat koemme koulutuksen riippuu täysin siitä, millainen omistaja meillä on. Purkaako hän oman turhautumisensa meihin vai haluaako hän ymmärtää, miten jokainen yksilö parhaiten oppii. Jos ihmislapsia opetettaisiin samalla tavalla kuin meitä parhaimmillaan, ei kokeista tarvitsisi olla huolissaan.

Muottiin laittaminen ei tuota hyvää tulosta. Muotilla tarkoitan tässä yhteydessä sitä, että jos kuvittelee kaikkien oppivan samalla lailla, on hakoteillä. Jos lupaat rokkia, älä tanssi valssia.
Ette aina ymmärrä, mikä meitä koiria motivoi. Miksi tehdä enemmän kun helpommallakin pääsee, niinhän tekin teette. Vasta silloin kun rakastatte sitä, mitä teette, teette enemmän kuin teiltä vaaditaan. Se on luonnon laki. Olla innostunut, osata ja oppia lisää, saa teidät ja meidät varmoiksi. Luottamus kruunaa kaiken. Meidän kannaltamme luottamus on oikeudenmukaisuutta, sillä me teemme aina parhaamme. Jos emme toimi teidän mielestänne ideaalisella tavalla, se johtuu siitä, ettemme ymmärrä aidosti, mitä meiltä haluatte tai emme ole motivoituneita. Olemme jokainen erilainen. Yhdelle riittää palkaksi vähempi kuin toiselle, teidän tehtävänne on ymmärtää, mitä kukin meistä tarvitsee.

Valtaosa meistä haluaisi palvella, tehdä jotain, olla hyödyksi. Päivät ovat pitkiä vain maata ja odottaa ja sitten taas vain odottaa, että jotain tapahtuisi. Tyytyväisyys tulee yhdessä tekemisestä, yhdessä olemisesta, siitä että koirakko on enemmän kuin osiensa summa. Ja kaiken tekemisen jälkeen on hyvä käpertyä kerälle ja antaa lihasten rentoutua, mielen hiljentyä.

Monet meistä ovat opettamassa teitä eikä päinvastoin. Tämä saattaa kuulostaa teistä kummalliselta. Näin se kuitenkin on ja niin sen kuuluukin olla."

Koira, joulukuu 2015