16. marras, 2015

Pistipä Hopeaselkä taas miettimään!

"Arvosta itseäsi ihminen.
Tämä maailma on vielä täynnä pahuutta, jota kukaan ei voi ymmärtää. Te ihmiset olette susia toisillenne. Luulette aina olevanne oikeassa ja kuitenkin ainoa oikea tie on rakkauden tie. Se että tuomitsee toisen, ei ole rakkaudellinen teko. Onko tuomitsija yhtään parempi kuin tuomittava? Ei ole, sillä tuomitsemisella hän kertoo oman näkemyksensä, joka todellisuudessa ei ole yhtään sen parempi kuin asia, jota hän tuomitsee. Kysytte kuinka niin? Selitän teille. Se, että tuomitsee toisen, asettaa tuomitsijan tuon toisen ihmisen yläpuolelle ikään kuin hänellä olisi oikeus tuomita. Näin ei ole. Tuomitsemisella ei saavuteta mitään tai sillä saavutetaan vain lisää valtaa sille, jota tuomitaan. Se, mihin kiinnitätte huomionne, lisääntyy.

Rakkaus ja myötätunto ovat ainoita asioita, jotka voivat muuttaa maailmaa, teidän maailmaanne. Meidän maailmassamme ei ketään tuomita, ei ketään, sillä tekomme lähtevät aina rakkaudesta, silloinkin kun ne eivät siltä teidän silmissänne näytä. Jos me eläimet emme rakastaisi teitä vioistanne ja heikkouksistanne huolimatta ja tuomitsisimme teidät kaikesta vääryydestä, jota osoitatte meitä kohtaan, ei menisi sekuntiakaan elämästämme ympäri maailman, ettemme vääryyttä kohtaisi. Mitä se auttaisi? Kohtelisitte meitä samalla tavalla. Ainoa asia, joka voi teidät muuttaa, on rakkaus. Rakkaus itseenne, ilman sitä ette osaa arvostaa muita. Luulette, muttette osaa.

Rakkaus on voimista suurin, ette edes tiedä vielä, mitä aito rakkaus on. Se ei vaadi, se ei pelkää, se ei etsi vääryyttä. Se luottaa ja hyväksyy silloinkin, kun sydän itkee.
Ihminen on paljon vartijana, siksi myötätunto ja rakkaus ovat tärkeimpiä aseitanne taistelussa pahuutta vastaan. Rakkauden syvin olemus on anteeksianto omalle ja toisen vajavaisuudelle.
"

Marraskuu 2015, Hopeaselkä, gorilla