19. loka, 2015

Vain yksi kukka!

Minulla oli aikaisemmin vain yksi kukka, joka ulkoilee aina kesän pihalla ja nauttii silloin elämästään, sillä minä olen onneton sisäkukkien hoitaja. Olen aina ollut, en yksinkertaisesti muista kastella niitä. No, tuo valkoisia kukkia aina kesän jälkeen pukkaava joulukaktus asustaa olohuoneessa sivupöydällä ja saa siis vettä säännöllisen epäsäännöllisesti. Toin kukan nyt taas sisälle ja muistin, mitä tapahtui vuosi sitten.

Lähdin yhtenä päivänä kauppaan ja jätin koirat kotiin. Kun tulin takaisin, koirat tulivat iloisesti vastaan, niillä oli ollut tosi hauskaa. Niin ainakin kuvittelen, sillä kun vilkaisin olohuoneeseen, olohuoneen villamatto oli kokonaan mullan peitossa, ainoa kukkani keskellä multaa ja ruukku ehjänä kukan vieressä. Oletan, että koirat olivat juosseet pitkin olohuonetta, pudottaneet kukan ja koska valkoinen rakastaa kaiken kantamista, se oli ottanut ruudun suuhunsa ja juossut se suussa pitkin olohuoneen mattoa ja samalla vähitellen pudottanut ruukusta kaikki mullat matolle. Niin tasainen multakerros oli ja kattoi koko maton.

Tämän ainoan kerran olin iloinen siitä, että kastelen kukkaa niin huonosti. Multa oli kuivaa ja kaikki oli imuroitavissa pois :).

No kukka sai silloin uuden mullan ja vettä. Mitä sitä muuta sanomaan, kuin että loppu hyvin, kaikki hyvin!