21. syys, 2015

Kaverukset

Vaihdoin tänään etusivun kuvan, sillä ystäväni sanoivat aikaisemman kuvan viittaavan enemmän eläinkauppaan kuin eläinkommunikointiin, energiahoidoista nyt puhumattakaan. Valitsin kuvan, jossa airis Sepe ja saku Jos taittavat matkaa yhdessä rinta rinnan. Kuva on Elinä Mälkiän ottama, hieno kuvaaja.

Tuo kuva tuo mieleeni kahden koiran symbioosin. Sepe ja Jos Sepen varjona ihan loppuun saakka. Kun Sepe jouduttiin lopettamaan, halusin, että Jos näkee sen kuolleena, sillä pelkäsin Jossin hakevan kuollutta ystäväänsä joka paikasta. Oli hienoa ja samalla hämmentävää katsoa, kuinka elävä meni sisälle huoneeseen, jossa paras ystävä jo makasi kuolleena. Ovensuussa Jos haisteli pitkään ilmaa, meni sisään, teki puoliympyrän huoneessa ja sitten poistui. Se tiesi, että toinen oli kuollut ensimmäisestä nuuhkaisusta. Eikä sen tarvinnut hakea ystäväänsä mistään eikä missään.

Jos on itse nyt 12 v. Kun siitä aika jättää, teen samoin, haluan, että nuori Ami näkee vanhuksen kuolleena, ettei senkään tarvitse toista hakea missään eikä mistään.

Sepen tuhka on kirjahyllyn päällä odottamassa ystävänsä tuhkaa. Yhdessä ne sitten lähtevät mieluisimmalle lenkkipolulleen tuulen mukana!